Nog 54 dagen

Door: Ilse Groot

Blijf op de hoogte en volg ilse

05 Januari 2016 | Australië, Griffith

Hallo!

Al weer even geleden dat ik wat geschreven heb, hopelijk heeft iedereen een leuke kerst en oudnieuw gehad, de beste wenste voor 2016.

Kerst hier was gezellig, de broer, vriendin van de broer en moeder van Monica waren hier voor de kerstdagen. Een typische Australische kerst beleeft.
Met kerst avond zijn we naar de kerk geweest, totaal waren er 15 mensen incl. dit gezin. Heel klein allemaal dus.
Met kerst ochtend waren de kids al vroeg op vanwege de kados. Ze doen hier dat santa een kado heeft per kind en verder krijgen ze heel veel kados van de rest van de familie. Zelf had ik voor de kids boeken gekocht en voor mat en Monica allebei een dvd. Van hun heb ik een tegoed bon gekregen van de beautysalon. Die ga ik heerlijk gebruiken voordat ik weg ga.
Verder hadden we s' avonds een typisch roast dinner dat houd ik geroosterde ham, kalkoen, groente, aardappel en pompoen en dat alles met veel gravy ( hele dikke jus).
2de kerstdag hebben we film gekeken en stro overal in de tuin verspreid, geen idee waarom ze dat doen. Schijnt beter te zijn voor de tuin en daarna natuurlijk heerlijk gezwommen.

Verder leer ik hier autorijden (alles aan de verkeerde kant). Zo heb ik een tijdje terug die vader 3 keer naar z'n werk gebracht, hij reed heen en ik moest de auto alleen mee terug nemen. Omdat ze meerdere auto's hebben en iedereen die hier werkt mag de auto gebruiken, kan het voorkomen dat hij even zonder auto zit. Zodoende bracht ik hem met de auto van Monica. Een andere keer hebben ze een auto ergens laten staan en ging ik er samen met Monica heen en moest ik de andere auto terug rijden.
Het gaat wel redelijk maar elke keer als ik m'n knipperlicht aan moet zetten, zet ik de ruitenwisser aan. Maar ik vind het wel fijn dat ze mij dit laten doen. Heel handig als ik straks zelf opties ga en een auto aanschaf.

Wat dat is natuurlijk de planning!
Over 54 dagen alweer ben ik hier klaar, ik reis dan naar Melbourne waar ik ongeveer een week later met iemand heb afgesproken. Samen met haar willen wij een auto kopen en zo richting adelaide en Perth rijden. Daar kijk ik echt naar uit!

Ook laats zat ik samen met Monica aan tafel en zij vroeg mij hoe het met mij ging. Prima natuurlijk, maar ik vroeg toen ook maar meteen wat zij er tot nu toe van vond. Ze was heel blij met mijn hulp en vind het erg goed gaan. Goed om te horen natuurlijk, zelf vind ik nog altijd dat ik weinig doe, maar Monica had gezegd dat ze wilt dat ik zo weinig mogelijk doe, want als ik weg ben met zij dat allemaal doen. Dus mijn voornaamste taak is de kids er aan herinnerde wat ze moeten doen (opruimen,stofzuigen,tandenpoetsen etc).

En vanmorgen wou de jongste op een wat grotere fiets fietsen, prima. Grotere fiets uit de garage gehaald en Oscar vrolijk er op gezet. Monica kwam toen met een insecten spray aanlopen, Oscar er weer af en even die fiets ondergespoten, kwamen daar toch 2 dodelijke spinnen uit die fiets kruipen.. Voortaan alles wat ik aanraak spray ik even.

Morgen is Monica uitgerekend, maar tot nu toe was ze altijd een paar dagen over tijd, zodra de baby er is, laat ik het weten!

En hoor je mijn naam op radio 538 tussen 4-15 januari, bel dan even, want dan betalen zij mijn rekening van alle vluchten die ik tot nu toe heb geboekt (Australië -Nieuw-Zeeland-Australië-Thailand).

Liefs llse

• 05 Januari 2016 - 14:27

Astrid:

Wat een verhaal Ilse over de fiets en spinnen, dit had je mij nog niet verteld, misschien ook maar beter.
    Nog even en dan ben je kraamverzorgster gelijk, lijkt me helemaal iets voor jou :).
    Grtz B en A

• 05 Januari 2016 - 19:13

Cor:

Mooi verhaal Ilse
    Radio 538 heb ik opstaan op t werk, als ik je naam hoor, dan hoor je t wel
    Als je naam genoemd word dan moet je wel binnen 15 minuten reageren hoor..
    Het is bij jou toch 9 uur later, dan kan je zelf ook luisteren via de pc, maar dat weet je wel denk..
    Veel plezier daar

• 05 Januari 2016 - 19:25

Fia Kolken:

Hoi Ilse,

Ik moet zeggen dat je stukje heel positief klinkt :-)
    Volgens mij raak je steeds meer gewend. Vandaag heb ik een paar keer een naam horen noemen op 538 maar de jouwe helaas (nog) niet. Tja, spinnen en slangen die mis ik hier echt niet. Zal aan je denken morgen als wij mogelijk door de ijzel de weg niet op kunnen, pak ik maar een zonnebankje denk ik :-)
    Spannend de a.s. geboorte, dat wordt nog wat het lange wachten met de kinderen maar dat is je wel toevertrouwd. Succes!!

Gr Fia